IPitup 2018-04-26T14:33:19+00:00

De IPitup-beweegbank zet je in beweging en de technologie van imec helpt je hierbij

‘Zitten is het nieuwe roken’. We beseffen intussen allemaal dat regelmatig bewegen van levensbelang is. Bij imec ontwikkelen we toestellen die je gezondheid meten en je advies op maat geven om je gedrag bij te sturen. Advies op het juiste moment dat werkt voor jou.

De chillplus is een slimme polsband, slimmer dan de sporthorloges die nu op de markt zijn. Tijdens de Techpeditie Leuven kan je onze nieuwste hoogtechnologische polsband ontdekken terwijl je even aan je gezondheid werkt op de IPitup-beweegbank. Zo kan je er o.a. de intensiteit van je inspanning zien op basis van de meting van huidgeleiding en hartslag.

Een beweegbank is een innovatief en compact alles-in-één toestel dat dienst doet als ontmoet- en beweegplaats in de publieke rimte. Deze uitdagende zitbank werd recent ontwikkeld door vzw IPitup, één van de laureaten van de projectoproep ‘Leuven, een vitale stad’.

De bijhorende gratis beweeg-app fungeert als virtuele coach en motivator en biedt een individueel aangepast beweegprogramma aan. Iedereen die meer wil of moet bewegen kan met bank en app aan de slag, ongeacht je niveau en zelfs als je zeer weinig tijd hebt.

En … voor elke bezoeker die tijdens Techpeditie Leuven 5 oefeningen doet op de beweegbank schenkt imec één euro aan Levensloop.

Meer over IPitup